Home You are here:: Home Blog Blog Fictiune vs Realitate - Concurs național de literatură creștină
Fictiune vs Realitate - Concurs național de literatură creștină PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

 

Dumnezeu a spus „Să fie...” şi a fost. El ne-a creat şi pe noi după chipul şi asemănarea Lui şi ne-a dăruit puterea cuvintelor. Cuvintele pot ucide sau pot da viaţă, pot naşte lumi splendide, sau pot distruge chiar şi lumea în care trăim. De aceea prin acest concurs vrem să îi căutăm pe cei care au descoperit potenţialul din ei şi înclinaţia lor spre literatură, şi ca în vremurile de demult să îi chemăm la o luptă dreaptă, în care adevărul, frumosul, stilul şi profunzimea cuvintelor sunt arme, iar cel mai iscusit în mânuirea lor va fi învingător.

Motivaţia noastră este promovarea valorilor şi literaturii creştine ca o mărturie pentru noi cei de azi şi copiii lumii de mâine.

„Să se scrie lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni şi poporul care se va naşte să laude pe Domnul.” (Psalmul 102:18)

 

De aceea dacă ai un manuscris, un volum de proză (roman sau povestiri) sau poezie, ce nu a mai fost publicat până acum, te invităm să iei parte la acest concurs în contextul în care literatura creştină autohtonă este disconsiderată şi în cel mai bun caz ignorată. Mai multe detalii legate de modul de înscriere se găsesc pe pagina Regulament.

Însă nu e nevoie să fii un scriitor sau poet sau dramaturg pentru a putea contribui la acest proiect. Accesează pagina Implică-te! şi descoperă cum şi tu poţi face parte din această lucrare.

Câteodată este greu să facem deosebirea dintre ce este real şi ceea ce credem sau ni se pare că e real, dintre ficţiune şi realitate, iar în noi se duce o luptă. Azi cine va fi câştigător? Realitatea ultimă este Isus Christos, în comparaţie cu El viaţa noastră este pură ficţiune. Cine defineşte realitatea? Cine delimitează ficţiunea? Întrebări care poate îşi vor găşi răspuns. Dacă şi tu ai întrebări sau pur şi simplu doreşti să discuţi cu noi, să îţi exprimi acordul sau, de ce nu, dezacordul cu privire la acest concurs, te rugăm să te înscri şi aşteptăm comentariile tale la articolele de Blog.

Articol preluat de pe : www.fictiunevsrealitate.ro

 

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!